Houbové variace

Suroviny

200 - 300 g vepřového masa
500 g čerstvých nebo mražených hub
2 rajčata
2 papriky
2 lžíce kečupu
1 pórek
1 cibule
3 lžíce oleje
worcester
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové maso nakrájíme na nudličky, houby očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky či na větší kousky. Rajčata spaříme a nakrájíme na dílky, z paprik odstraníme jádřince, opláchneme je a nakrájíme na proužky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi si rozpálíme olej, na něm zlehka osmahneme cibuli, přidáme maso a rychle opékáme až zbělí. Občas samozřejmě zamícháme. Přidáme houby, rajčata, papriky, pórek, kečup a pár kapek worchesteru. Promícháme a společně chvíli podusíme. Podáváme s chlebem, těstovinami, rýží.
Poznámka:
Toto jídlo má mnoho variant. Místo vepřového masa lze použít i maso drůbeží (nejen prsa, ale i kuřecí stehna) nebo i maso sójové. Čerstvá rajčata lze nahradit rajčatovým protlakem. Místo pórku lze použít naťová cibule (nebo sibiřská cibule jako na obrázku). V zimním období můžeme místo čerstvých rajčat a paprik použít houbový salát paní Fořtové recept č.735, potom ale vynecháme worchester, protože tento houbový salát již sám přidá jídlu výraznou chuť. Zkrátka tento jednoduchý pokrm má nespočet variant a záleží jen na Vás, jak se necháte inspirovat.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,423x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Houbové variace


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist