Houbové variace
Suroviny
200 - 300 g vepřového masa
500 g čerstvých nebo mražených hub
2 rajčata
2 papriky
2 lžíce kečupu
1 pórek
1 cibule
3 lžíce oleje
worcester
sůl
pepř
Postup
Vepřové maso nakrájíme na nudličky, houby očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky či na větší kousky. Rajčata spaříme a nakrájíme na dílky, z paprik odstraníme jádřince, opláchneme je a nakrájíme na proužky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi si rozpálíme olej, na něm zlehka osmahneme cibuli, přidáme maso a rychle opékáme až zbělí. Občas samozřejmě zamícháme. Přidáme houby, rajčata, papriky, pórek, kečup a pár kapek worchesteru. Promícháme a společně chvíli podusíme. Podáváme s chlebem, těstovinami, rýží.
Poznámka:
Toto jídlo má mnoho variant. Místo vepřového masa lze použít i maso drůbeží (nejen prsa, ale i kuřecí stehna) nebo i maso sójové. Čerstvá rajčata lze nahradit rajčatovým protlakem. Místo pórku lze použít naťová cibule (nebo sibiřská cibule jako na obrázku). V zimním období můžeme místo čerstvých rajčat a paprik použít houbový salát paní Fořtové recept č.735, potom ale vynecháme worchester, protože tento houbový salát již sám přidá jídlu výraznou chuť. Zkrátka tento jednoduchý pokrm má nespočet variant a záleží jen na Vás, jak se necháte inspirovat.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,423x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Houbové variace
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!