Polévka HHK

Suroviny

200 g mletého vepřového masa
200 g mletého hovězího masa
100 g těstovin - nudlí
100 až 200 g hub
1 cibule
1 lžička hořčice
1 slepičí bujón
1 lžíce nastrouhaného křenu
3 lžíce čerstvé pažitky
1-2 lžíce oleje
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Tajemný zakódovaný název polévky vznikl spojením receptu na tzv. hamburskou polévku (H) s houbami (H) a knedlíčky (K). Nejdříve si připravíme knedlíčky. Jemně mleté vepřové a hovězí maso smícháme s nastrouhaným křenem, hořčicí, nasekanou paitkou, solí a pepřem, rukama dobře propracujeme a z masové směsi vytvoříme rukama kuličky o průměru asi 2 cm. Při vytváření kuliček si občas namočíme dlaně - maso se potom na ruce nelepí a kuličky jsou pěkně hladké. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje a kuličky na něm po všech stranách na mírném ohni osmahneme. Vyjmeme se z pánve a necháme odsát olej na ubrousku. Dáme si vařit 2 l vody a do ní vhodíme dvě kostky slepičího bujónu, vodu osolíme. Očistíme si houby a cibuli a obojí nakrájíme na kostičky. Na zbylém oleji od smažení masových kuliček zpěníme cibuli a přidáme na něj i houby a lehce je osmahneme. Když se voda na polévku vaří, přidáme do ní masové kuličky, osmahnutou cibuli a houby a asi 10 minut povaříme. Potom přisypeme vlasové nudle, zamícháme, aby se neslepily a povaříme podle návodu na obalu těstovin. Do hotové polévky přidáme jemně nasekanou zelenou petrželku.
Poznámky:
Na této polévce jsou chuťově zajímavé zejména knedlíčky - můžeme je použít samozřejmě i do jiných polévek. Těstovin se do této polévky dává větší množství než obvykle - polévka by měla být hustá a vydatná.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,352x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Polévka HHK


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist