Kapustové karbanátky

Suroviny

1 kapusta
200 g mletého masa
2 špekáčky (točený salám, uzené maso)
1 vejce
sůl
pepř
strouhaná houska

recept nemá fotografii

Postup

Kapustu spaříme v horké vodě (spařit kapustu znamená ponořit kapustové listy asi na dvě minuty do vody, která se právě začala vařit), vyjmeme a necháme okapat. Potom z ní vykrájíme silné části košťálů. Salám nebo špekáčky či uzené maso nakrájíme na větší kusy, aby se nám dobře mleto v masovém strojku. Kapustu a uzeninu na masovém strojku umeleme, do směsi přidáme mleté maso, vejce, sůl a pepř. Rukama propracujeme a ze směsi formujeme středně velké karbanátky. Povrch karbanátku obalíme ještě ve strouhané housce. Smažíme na rozpáleném oleji na pánvi nebo ve fritovacím hrnci. Podáváme s bramborovou kaší či bramborem. Dobré jsou i studené s chlebem.
Poznámky:
Jako u všech karbanátků, lze i u těchto dost experimentovat. Někdo nedává vůbec mleté maso, pouze uzeninu nebo maso uzené.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,658x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapustové karbanátky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist