Budějovické koule

Suroviny

250 g Hery
250 g moučkového cukru
1/2 l vody
4 polévkové lžíce hrubé mouky
500 g sušenek BEBE tmavé (nebo piškoty)
2 tatranky
2 kávěnky
rozinky,ořechy,kandované ovoce/nešetříme čím víc tím líp/
rum podle chuti

recept nemá fotografii

Postup

Den předem si nakrájíme na drobno sušenky BEBE, tatranky, kávěnky, ořechy a kandované ovoce. Vodu s moukou uvaříme na hustou kašičku a necháme vychladit.
Heru a moučkový cukr vyšleháme do pěny, do které dáme vychlazenou mouku s vodou a znova pořádně vyšleháme. Do tohoto krému nasypeme všechny nakrájené suroviny a pořádně promícháme, aby se sušenky nasály. Směs nesmí být řídká. Z této směsi tvoříme větší koule, které obalujeme buď v kokosu nebo v hrubě namletých oříšcích. Dáváme do papírových košíčků.
Poznámky:
Vypadá to složitě, ale opak je pravdou. Pokud nebudete šetřit rumem, ohodnotí to i Vaše druhá polovička. Pozor! Jde o poměrně velkou dávku, výsledkem je asi 40 až 50 koulí. Pokud to chcete pouze ozkoušet a nemáte příliš velkou rodinu, podělte si všechny suroviny dvěma a udělejte si pouze poloviční množství.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,453x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Budějovické koule


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist