Bramborové knedlíky
Suroviny
800 g brambor uvařených ve slupce
100 g hrubé krupice
200 g hrubé mouky
1 vejce
1 lžíce octa
1 lžíce soli
Postup
Uvařené brambory, nejlépe ještě teplé, oloupeme a jemně nastrouháme (prolisujeme). Dáme na vál nebo do mísy, přidáme mouku, krupici, sůl, ocet a vajíčko a rukama zpracujeme na těsto. Rozdělíme na 3 díly a vytvoříme tři válečky - knedlíky. Vaříme ve velkém kastrolu. Knedlíky vkládáme do vařící osolné vody, po vložení je lehce podebereme vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu. Od doby varu je vaříme 10 až 15 minut (záleží na velikosti knedlíků). Horké krájíme kráječem nebo nití na plátky.Poznámky:Z tohoto těsta můžeme připravovat i krokety, které smažíme (nejlépe ve fritovacím hrnci).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,428x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bramborové knedlíky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!