Smažený celer

Suroviny

800 g celeru
sůl
trochu octa nebo citrónové šťávy
80 g hladké mouky
2 vejce
100 g strouhané housky na obalení
tuk na smažení

recept nemá fotografii

Postup

Také přemýšlíte, jak použít jen nádherný celer, který se na podzim nabízí na trhu i v regálech velkoobchodů Tady je jedna možnost…
Celer oloupeme, nakrájíme na plátky asi 1 cm silné a ve slabě okyselené a osolené vodě ho povaříme asi 6 minut. Poté celer z vody vyjmeme, necháme okapat a vychladnout a plátky celeru osušíme. Obalíme je v hladké mouce, ve vajíčku rozšlehaném s trochou soli a mléka a ve strouhance (tedy klasický trojobal). Celerové řízky smažíme po obou stranách dozlatova - nejlépe to jde samozřejmě ve fritovacím hrnci. Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory a s tatarskou omáčkou nebo s jakýmkoliv dresinkem.
Poznámka: Ve skutečnosti jsem musela vařit celer trochu déle, asi 10 minut. Záleží na tloušťce plátků.


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,765x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5.00 (počet: 2) 5.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Smažený celer


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist