Kachna na pomerančích
Suroviny
1 mladá kachna
sůl
1 lžička hrubě drceného tymiánu
1 lžička oleje
3 pomeranče
2 jablka
1 bobkový list
1 sklenka bílého vína
drcený pepř
1 lžíce polohrubé mouky
šťáva z jednoho pomeranče
1 lžička hrubě strouhané pomerančové kůry
1 lžíce másla
1 lžíce hrubě sekaných mandlí

Postup
Kachnu dobře omyjeme, necháme okapat, osušíme a osolíme zevnitř i na povrchu. Tymián smícháme s olejem a tím také kachnu na povrchu a uvnitř potřeme. Opepříme ji, uvnitř ji naplníme dílky z jednoho pomeranče a oloupaných jablek smíchaných s bobkovým listem, otvor uzavřeme jehlou na závitky a pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů C. Při pečení občas kontrolujeme, kachnu poléváme vypečenou šťávou. Pokud je vypečené šťávy hodně, ke konci pečení část odlijeme,téměř hotovou kachnu podlijeme vínem a dopečeme v odkrytém pekáči, aby na povrchu pěkně zčervenala. Potom kachnu vyjmeme z pekáče, ale uchováme ji v teple. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a povaříme. Do omáčky přidáme šťávu z pomeranče a strouhanou pomerančovou kůru, přisypeme sekané mandle. Kachnu rozporcujeme, každou část obložíme plátky pomeranče a polijeme připravenou omáčkou.Podáváme ji s rýží nebo s chlebem, ale chutná i s bramborem posypaným zelenou petrželkou.
Poznámky:1 pomeranč do kachny1 pomeranč na kůru a na šťávu do omáčky1 pomeranč na obložení na talíři
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,971x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kachna na pomerančích
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!