Kapr na česneku
Suroviny
1 kapr (asi 1,5 kg)
5 větších stroužků česneku
1/2 lžičky zázvoru
špetka drcené šalvěje
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžíce oleje nebo másla
sůl
citronová šťáva
petrželka
popř. 2 plátky eidamu

Postup
Očištěného kapra potřeme vně i zevnitř kašičkou ze tří prolisovaných stroužků česneku, zázvoru a šalvěje. Vložíme ho do pekáčku s tukem, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme paprikou a plátky nakrájenými ze zbylých stroužků česneku. Podlijeme sklenkou vody a dáme péci do horké trouby. Po 20-ti minutách pečení položíme na kapra plátky sýra a zapečeme, až sýr zčervená. Kapra podáváme posypaného čerstvou petrželkou a s vařenými nebo opečenými brambory.
Poznámka:
Je to 6-8 porcí. Pozvěte přátele a zkuste kapra také jindy než na vánoce!
Je to fakt dobré, zejména ve variantě se sýrem. Celé jídlo je hotové během 40 minut včetně přípravy zeleninového salátu. Koupíte-li polovinu mraženého kapra a přizpůsobíte-li uvedená množství surovin, jídlo vyjde relativně levně.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,901x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kapr na česneku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!