Jemný perník s jablky

Suroviny

4 vejce
350 g moučkového cukru
450 g hrubé mouky
1 balíček prášku do perníku
200 ml rostlinného oleje
750 g jablek
tuk a mouka na vymazání plechu

recept nemá fotografii

Postup

Celá vejce ušleháme s moučkovým cukrem. Mouku promícháme s práškem do perníku, přidáme ušlehaná vejce s cukrem, olej a nastrouhaná jablka. Vše dobře promícháme a rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů asi 25 až 30 minut. Po vychladnutí krájíme na řezy, můžeme i pocukrovat, ale není nutné, perník je dost sladký. Je jemný a díky jablkům i dlouho vláčný. Zatím se mu u nás nikdy nepodařilo ztvrdnout, byl sněden vždy o něco dříve.


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,034x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jemný perník s jablky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist