Jemný perník s jablky
Suroviny
4 vejce
350 g moučkového cukru
450 g hrubé mouky
1 balíček prášku do perníku
200 ml rostlinného oleje
750 g jablek
tuk a mouka na vymazání plechu
Postup
Celá vejce ušleháme s moučkovým cukrem. Mouku promícháme s práškem do perníku, přidáme ušlehaná vejce s cukrem, olej a nastrouhaná jablka. Vše dobře promícháme a rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů asi 25 až 30 minut. Po vychladnutí krájíme na řezy, můžeme i pocukrovat, ale není nutné, perník je dost sladký. Je jemný a díky jablkům i dlouho vláčný. Zatím se mu u nás nikdy nepodařilo ztvrdnout, byl sněden vždy o něco dříve.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,494x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jemný perník s jablky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

