Vepřové kotlety na paprikách a rajčatech
Suroviny
4 vepřové kotlety
2 lžíce oleje
20 g másla
4 zelené papriky
2 větší rajčata
200 g zakysané smetany
1 cibule
lžíce hladké mouky,
mletá paprika,
sůl

Postup
Vepřové kotlety (nejlépe bez kosti)nařízneme po obvodu, prudce opečeme po obou stranách na oleji a vyjmeme. Do oleje přidáme máslo, drobně rozkrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Vše zaprášíme mletou paprikou, po zpěnění zalijeme trochou vody a přivedeme k varu. Do vařícího základu vložíme kotlety, osolíme je a dusíme pod pokličkou. Když jsou kotlety téměř měkké, přidáme očistěné, na proužky nakrájené papriky, spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata a přivedeme k varu. Kotlety podlijeme zakysanou smetanou, do které jsme zamíchali mouku, přisolíme a dodusíme.
Podáváme s dušenou rýží (je možné i s vařenými brambory).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3,275x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové kotlety na paprikách a rajčatech
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!