Králík na koření

Suroviny

Zadek a hřbet králíka
50 g slaniny
6 zrnek celého pepře
6 zrnek nového koření
4 stroužky česneku
1 lžička majoránky
1 lžička drceného kmínu
1 velká cibule
1 lžíce citrónové šťávy
4 lžíce oleje
alobal

recept nemá fotografii

Postup

Slaninu nakrájíme na klínky a králičí maso jimi prošpikujeme. Česnek utřeme nebo prolisujeme, přidáme rozemletý pepř a nové koření, drcený kmín, majoránku, jemně nastrouhanou cibuli, asi lžíci citrónové šťávy a sůl a dobře promícháme. Touto směsí potřeme králíka, pokapeme ho olejem, zabalíme do alobalu a necháme v chladničce alespoň 12 hodin rozležet. Potom maso vložíme zabalené v alobalu do pekáče z varného skla a pečeme v troubě předehřáté asi na 220 stupňů. Asi po 30 minutách králíka vyjmeme z alobalu - pozor, rozbalujeme velmi opatrně, abychom se neopařili horkou párou!!!. Maso vrátíme do pekáče, podlijeme šťávou, která uvízla v alobalu a pečeme dále doměkka. V případě potřeby podléváme horkou vodou nebo vývarem. Hotové maso rozdělíme na porce a podáváme s dušenou rýží nebo s bramborem. Také jakýmkoliv sezónním zeleninovým salátem nic nezkazíme.


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,712x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík na koření


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist