Šťavnaté kuřecí řízky

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
100 g tence krájeného česnekového boku
sůl, pepř
strouhanka
hladká mouka
1 vajíčko
150 ml mléka
citrón

recept nemá fotografii

Postup

Kuřecí řízky opláchneme, osušíme a velmi lehce (nejlépe přes mikrotenový sáček nebo přes folii) je naklepeme. Osolíme je po obou stranách a trochu i opepříme. Každý rozklepaný kuřecí plátek poklademe dvěma plátky česnekového boku a paličkou lehce přiklepneme plátek uzeného boku ke kuřecímu plátku. Pokud máme pocit, že nebude držet, můžeme si pomoci i párátkem, ale většinou to není třeba. Takto připravené kuřecí řízky obalujeme v trojobalu tj. v hladké mouce, vajíčku rozšlehaném v mléce s trochou soli a ve strouhance. Strouhanku po obou stranách řízku dobře přitiskneme a tím i zpevníme spojení masa a plátků česnekového boku. Smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci, a to těsně před podáváním. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše. Před podáváním položíme na každý řízek plátek z dobře omytého citronu, můžeme dozdobit listy hlávkového salátu
Varianty:
Místo česnekového boku lze samozřejmě použít i anglickou slaninu nebo případně i jinou vhodnou uzeninu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,383x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Šťavnaté kuřecí řízky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist