Anýzové oválky

Suroviny

150 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
120 g másla
100 g mletých ořechových jader
1/2 lžičky tlučeného anýzu
1 vejce
1 žloutek
1 lžíce citrónové šťávy
hladká mouka na vyválení
marmeláda

Punčová poleva:
180 g moučkového cukru
3 lžíce červeného punče

recept nemá fotografii

Postup

Do misky si odvážíme mouku a moučkový cukr, přidáme změklé pokrájené máslo, ořechová jádra, anýz, vejce, žloutek, citrónovou šťávu a rukama vypracujeme těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie nebo do mikroténového sáčku a necháme ho asi jednu hodinu odležet v chladnu. Potom ho na lehce pomoučeném vále vyválíme v silnější plát, formičkou vykrajujeme oválky a překládáme je na lehce vymaštěný plech. Upečeme je v troubě rozehřáté až na 250 stupňů. Vychladlá kolečka spojíme marmeládou nebo krémem a po zaschnutí polijeme punčovou polevou polevou.
Příprava polevy:
Do prosátého moučkového cukru přidáme červený punč a pilně vařečkou třeme, až poleva zhoustne.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,552x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Anýzové oválky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist