Pečený bůček
Suroviny
3/4 kg bůčku
sůl
kmín
1 cibule
2-3 stroužky česneku
případne mletá paprika
Postup
Bůček omyjeme a horní část (sádlo) překrájíme do mřížky. Posolíme ze všech stran a pokmínujeme. Můžeme posypat mletou paprikou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, česnek oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka (případně prolisujeme). Do pekáče dáme bůček horní stranou dolů, trošku podlijeme vodou, přidáme cibuli a česnek. Pečeme asi při 180°C nejprve přikryté, asi po půl hodině bůček otočíme a dopečeme odkrytý. Během pečení jej podle potřeby podléváme a poléváme výpekem, který stíráme po podlití ze stran pekáče.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 88 370x
Komentáře receptu Pečený bůček
anonym: | středa 5. prosince 2012 |
dekuji diky vam se dnes vecer najim dosyta z lasky slash | |
anonym: | čtvrtek 11. října 2012 |
už je v troubě,pašák . mladá čučí na ulicu,já do trouby=max.spokojenost na obou frontách | |
asocial: | středa 10. října 2012 |
Tak už je to v troubě. Dneska je to první pokus , tak snad se to povede. Bude to výborný vyproš´továček po včerejší opici. |
|
anonym: | čtvrtek 5. července 2012 |
není nad dobré "" prasečiny" neboli prasárny | |
anonym: | pondělí 28. května 2012 |
ty pitko bambitko pravě sem to tak udělal a malem je to lepší jak sex | |
Lussy_B: | úterý 15. května 2012 |
vypada to jednoduse jdu to skusit a pak pisnu jak se mi to podarilo drzte palecky | |
herilh: | úterý 3. dubna 2012 |
idem to skusit | |
anonym: | neděle 1. dubna 2012 |
jdu na to a uvidíme!!!!!!!!!!! | |
Misa: | neděle 19. února 2012 |
Vypada to jednoduse a vyyyborne... ;-) tesim se! | |
anonym: | sobota 21. ledna 2012 |
je to vynikající, dělám si ho tak už roky. | |
anonym: | středa 11. ledna 2012 |
jdu na to ,vyzkouším to bez česneku | |
anonym: | středa 12. října 2011 |
paráda | |
anonym: | neděle 2. října 2011 |
Je to super. Tono. | |
salinas: | neděle 25. září 2011 |
je to skvele ale doporucuji pect na 200 a poradne se stim mazlit |
|
Pavel.CHO: | neděle 25. září 2011 |
jdu to zkusit,věřím,že to bude vynikající. | |
anonym: | čtvrtek 22. září 2011 |
jdu na to... |
|
kraczmerka: | úterý 13. září 2011 |
jdu to upéct ,,starýmu´´ :D protože jak říkáte pánové, není nad tak dobré jídlo :)) | |
anonym: | středa 20. července 2011 |
bůček for ever |
|
TomBeyk: | čtvrtek 7. července 2011 |
Dá se péct i na 150°. Je to tak na 3hoďky ale pak je výborný - šťavnatý, nasáklý kořením. Část česneku přidávám ještě těsně před koncem aby pořádně voněl. | |
Žrout : | pátek 1. července 2011 |
To je krasny zivot s takovym jidlem :) | |
anonym: | středa 20. dubna 2011 |
peču na 250 a nemá to chybu | |
anonym: | neděle 3. dubna 2011 |
Vyborne,i na svatecni hostinu, hodise. | |
anonym: | pátek 25. března 2011 |
Du do toho stará šla chlastat s babama já peču bůček lednice narvaná svijanskou11!! A od10 fotbalek (španělsko-čř)už se na to těšim!!!!! | |
anonym: | pátek 19. listopadu 2010 |
Hmmm...moje řeč anonyme...mám ho v troubě a teď už jen čekám...a k tomu bude špenátek...mňami...mňam... | |
anonym: | úterý 28. září 2010 |
je to hodně dobré......akorát jsem to nepodlíval vodou,ale černým pivem | |
anonym: | sobota 14. srpna 2010 |
je to výborný... | |
anonym: | neděle 25. července 2010 |
je super,zrovna si ho chystam,dobre na tom je ze se da jist teply i za studena,mira | |
anonym: | sobota 27. března 2010 |
Chybí mi na tom bůčku pepř,jinak já roztírám česnek se solí-jako pastu,má to o dost lepší chuť,zrovna teď ho peču a už slintám jak bernardýn | |
anonym: | čtvrtek 18. března 2010 |
Minimalne na 200 ale jinak dekuji za radu.Dope | |
anonym: | neděle 7. března 2010 |
Při teplotě 180 stupňů lze orestovat akorát špekáček, nikoli bůček. A půl hodiny na dopékání? Tohle mohl napsat jen...vegetarián. | |
anonym: | pátek 1. ledna 2010 |
Skusím a uvidím | |
anonym: | pondělí 26. října 2009 |
tak jatov skusim a uvidim | |
anonym: | středa 11. února 2009 |
Kůži solím až po otočení a česneku dávám víc a všechen napíchám do bůčku => stroužek na třikrát rozkrojím podélně. | |
anonym: | pondělí 19. ledna 2009 |
když se ta kůže dobře nasolí,tak krásně změkne a dá se dobře jíst a když je nakrájená ještě před pečením na mřížky,tak je to uplně supr.já to třeba podlévám černým pivem a místo papriky dávám gril. koření,ale takhle je to taky výborné,dávám deset.mivy | |
anonym: | čtvrtek 20. prosince 2007 |
Souhlasím, taky peču bůček s kůží. Zdena | |
anonym: | čtvrtek 20. prosince 2007 |
Skúsil som to tak a nechal som na tom kožu. Pre dedečkou a babičky to nieje ale je tolepšia žuvačka ako wrigli atd... |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!