Texaské hovězí maso
Suroviny
1 - 1,5 kg zadního hovězího masa
1/4 l světlého piva
1 citrón
2 lžíce worcesterské omáčky
3 cibule
5 stroužků česneku
1 lžíce medu
1 lžička mletého pepře
1 lžička grilovacího koření
půl lžičky zázvoru
1 lžička mletému kuminu (římského kmínu)
sůl
chilli paprička
2 lžíce oleje na opečení masa

Postup
Do světlého piva přidáme šťávu z jednoho citrónu, worcesterskou omáčku, drobně nasekané cibule, prolisovaný česnek, med (lze nahradit dvěma lžičkami cukru), mletý pepř, grilovací koření, zázvor a mletý římský kmín (v nouzi normální mletý kmín). Promícháme a vložíme do toho maso v celku a necháme nejméně jeden den marinovat. Uležené maso vyjmeme, necháme okapat a prudce opečeme po všech stranách na dvou lžících oleje. Vyjmeme, dáme na pekáč, přidáme chilli papričku, zalijeme zbylou marinádou, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme v troubě, až maso změkne. Občas můžeme maso zkontrolovat a případně otočit. Teprve několik minut před koncem pečení odstraníme vrchní pekáč a necháme maso na povrchu zčervenat. Upečené maso nakrájíme na porce, přelijeme ho šťávou a podáváme ho s těstovinami (třeba i vícebarevnými) a nějakou tou zeleninou (rajčata, papriky..).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,061x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Texaské hovězí maso
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!