Mandlová srdíčka s čokoládovým krémem

Suroviny

180 g hladké mouky
140 g másla
3 vařené žloutky
90 g moučkového cukru
70 g mletých loupaných mandlí
1 lžíce rumu

Krém:
150 g másla
100 g čokolády
50 g moučkového cukru
1 lžíce rumu

moučkový a vanilinový cukr na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Změklé máslo rozetřeme s cukrem a s jemně nastrouhanými vařenými žloutky, přidáme rum, mleté mandle a promícháme. Směs vložíme do odvážené mouky, rukama vypracujeme těsto a necháme ho krátce v chladnu odpočinout. Na pomoučené pracovní ploše ho vyválíme na plát a vykrajujeme z něj srdíčka. Pečeme je v hodně předehřáté troubě (asi 250 stupňů), jakmile začnou na okraji růžovět, vyndáme plech z trouby, sušenky z něj sesuneme na čistý vál nebo na prkénko a necháme na rovné ploše vychladnout. Vychladlá srdíčka spojujeme krémem a před podáváním je pocukrujeme. Možná obměna je u poloviny srdíček vykrojit vnitřek ještě menším srdíčkem. Čokoládový krém "vykukující" tímto otvorem je zajímavým zpestřením tohoto cukroví. V tomto případě však většinou zvolíme trochu větší vykrajovací formičku na základní tvar srdíčka.


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,331x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mandlová srdíčka s čokoládovým krémem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist