Couračka (bramborová se zelím)
Suroviny
1.5 l vody
600 g brambor
300 g kysaného zelí
1 cibule
3 lžíce tuku
1 lžíce škvarků nebo slaniny nakrájené na kostičky
1 lžíce hladké mouky
sůl
2 zrnka pepře
kmín
(2 nožičky klobásy)
Postup
Kysané zelí pokrájíme na menší kousky, zalijeme horkou vodou, přidáme koření a sůl a povaříme do poloměkka. Nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme na tuku, zaprášíme moukou a ještě trochu osmahneme a přidáme k vývaru se zelím, který tím zahustíme. Tekutinu v polévce doplníme případně horkou vodou tak, aby bylo asi 1,5 litru polévky. Přidáme brambory, které jsme si mezitím oloupali a nakrájeli na kostičky a necháme je v polévce uvařit doměkka.
Nakonec do polévky přidáme škvarky nebo polorozpuštěnou slaninu, můžeme doplnit i klobásou pokrájenou na kolečka.
Poznámky:
Jde o dost vydatnou polévku, zvláště je-li dochucená klobásou. Potřebujeme-li trochu snížit její vydatnost, použijeme slaniny nebo škvarků pouze symbolické množství..Podáme-li k polévce čerstvý chléb, poslouží polévka i jako lehká večeře. Po návratu ze zimní procházky jistě přijde vhod! Až budete tuto polévku vařit podruhé, jistě připravíte minimálně dvojnásobné množství. Druhý den je totiž jako skoro všechny polévky s kysaným zelím ještě chutnější, než první.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,921x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Couračka (bramborová se zelím)
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!