Hovězí sekaný biftek
Suroviny
(pro 4 osoby)
500 g mletého libového hovězího masa
1 houska
2 cibule (200 g)
1 lžíce másla
1 vejce
1 lžička soli
½ lžičky mletého pepře
4 lžíce oleje na pečení
Postup
Housku namočíme ve vodě a vymačkáme. Cibule oloupeme, jednu nakrájíme nadrobno a necháme na másle zesklovatět. Máčenou housku dáme do mísy, přidáme k ní sklovitou cibuli, mleté maso, vejce, sůl a pepř, vše dobře promícháme a vytvarujeme bifteky. Druhou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na trošce oleje je zprudka osmažíme dozlatova za stálého obracení. Pak ji vyjmeme a dáme do tepla. Zbývající olej dáme na pánev a zahřejeme. Opékáme v něm bifteky z každé strany asi 4 – 5 minut (na druhých 5 minut teplotu snížíme). Biftek má být na povrchu křupavý a uvnitř šťavnatý a ještě trochu růžový. Do vypečené šťávy přidáme trochu vody nebo vína a nalijeme ji na bifteky. Zdobíme osmaženými kolečky cibule.
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 6,878x
8.50 (počet: 2)
8.50
2
10
Komentáře receptu Hovězí sekaný biftek
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

