Domácí hrachová

Suroviny

250 g hrachu
1,5 l vody
40 g tuku
2 lžíce hladké mouky
1 menší cibule
mletý pepř
půl lžičky mleté papriky
sůl
česnek
majoránka
osmažená houska

recept nemá fotografii

Postup

Hrách propláchneme a namočíme přes noc do studené vody (nejlépe ho dáme již do tlakového hrnce, ve kterém ho budeme vařit). Druhý den doplníme vodu na potřebné množství, tlakový hrnec uzavřeme a hrách v něm vaříme asi 20 minut. Z mouky a tuku (másla, sádla) si připravíme světlou jíšku, přidáme k ní nastrouhanou cibuli, pepř a papriku a promícháme. Tlakový hrnec otevřeme, většinu měkkého hrachu rozmixujeme a z mixéru přelijeme do jiného hrnce, ve kterém budeme polévku dovářet. Přidáme i zbytek tekutiny z hrachem z tlakového hrnce a vše zahustíme připravenou jíškou s kořením. Společně vše dobře provaříme a občas při vaření zamícháme. Teprve teď dosolíme, přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Housku nakrájíme na kostičky, osmažíme na tuku a před podáváním ji vložíme do polévky.
Poznámky:
Také této polévky se vyplatí vařit větší množství, pokud máte strávníky, kteří ji mají rádi. Případný přebytek můžete i zmrazit pro pozdější použití.
Zajímavou obměnou je přidat do základní hrachové polévky nakrájené vařené uzené maso nebo hrubě nakrájenou mrkev.


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,918x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Domácí hrachová


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist