Kapustový nákyp

Suroviny

1 větší kapusta
150 g uzeniny
80 g tuku
3 vejce
3 lžíce strouhanky
70 g nastrouhaného sýra
sůl
tuk na vymazání pekáčku

recept nemá fotografii

Postup

Očištěnou kapustu vložíme do vody a uvaříme ji tak, aby byla na skousnutí ještě pevná. Zcedíme přebytečnou vodu, kapustu umeleme, rozmixujeme nebo jemně nakrájíme. Změklý tuk utřeme se žloutky, přidáme kapustu a zahustíme strouhankou. Vpracujeme na malé kostičky nakrájenou uzeninu a vmícháme tuhý sníh ze tří bílků. Směs rozložíme do pekáčku vytřeného tukem a v předehřáté troubě nákyp zapečeme dorůžova. Před koncem zapékání posypeme nákyp nastrouhaným sýrem, který necháme rozpustit. Podáváme s vařenými brambory a alespoň s malou ale barevnou zeleninovou oblohou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,377x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapustový nákyp


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist