Kapustový nákyp
Suroviny
1 větší kapusta
150 g uzeniny
80 g tuku
3 vejce
3 lžíce strouhanky
70 g nastrouhaného sýra
sůl
tuk na vymazání pekáčku
Postup
Očištěnou kapustu vložíme do vody a uvaříme ji tak, aby byla na skousnutí ještě pevná. Zcedíme přebytečnou vodu, kapustu umeleme, rozmixujeme nebo jemně nakrájíme. Změklý tuk utřeme se žloutky, přidáme kapustu a zahustíme strouhankou. Vpracujeme na malé kostičky nakrájenou uzeninu a vmícháme tuhý sníh ze tří bílků. Směs rozložíme do pekáčku vytřeného tukem a v předehřáté troubě nákyp zapečeme dorůžova. Před koncem zapékání posypeme nákyp nastrouhaným sýrem, který necháme rozpustit. Podáváme s vařenými brambory a alespoň s malou ale barevnou zeleninovou oblohou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,377x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kapustový nákyp
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!