Šumavský nákyp s brusinkami

Suroviny

800 g jablek
150 g pískového cukru
8 lžic zavařených brusinek (rybízu)
3 vejce
2 lžíce másla
3 lžíce mouky
tuk na vymazání
100 g piškotů
moučkový cukr na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Omytá a oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Vložíme je do mísy, posypeme pískovým cukrem a přidáme okapané zavařené brusinky. (Stačí i rybíz, zavařený jako brusinky nebo rybízový kompot.) Žloutky smícháme s moukou, vmícháme do nich tuhý sníh z bílků a spojíme vše se směsí jablek, cukru a brusinek. Formu na nákyp vymažeme tukem, vysypeme drcenými piškoty a rozetřeme do ní připravenou směs na nákyp. Pečeme v mírně vyhřáté troubě dozlatova. Po upečení rozdělíme nákyp na porce a posypeme moučkovým cukrem. Ze zbylé kompotové šťávy připravíme dětem k nákypu dobrou ovocnou limonádu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,227x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Šumavský nákyp s brusinkami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist