Kapří hranolky
Suroviny
2 kg kapra
sůl
3 stroužky česneku
sladká mletá paprika
hladká mouka na obalení
tuk na smažení

Postup
Očištěné a osušené porce kapřího masa nakrájíme na hranolky (trochu větší, než jsou ty bramborové). Česnek si oloupeme a prolisujeme, rozetřeme ho s paprikou a se solí a směsí potřeme porce kapra. Potom hranolky lehce obalíme v hladké mouce a smažíme je na rozehřátém tuku nebo ve fritovacím hrnci. Podáváme samozřejmě čerstvé, s bramborem, chlebem a zeleninovým salátem.
Poznámka:
Stejným způsobem lze upravovat tzv. kapří podkovy. Rybí maso v tomto případě nekrájíte na hranolky, ale nakrájíte si tenké podkůvky. Samozřejmě pro tuto úpravu musíte mít kapra vcelku, nikoliv jednotlivé poloviny. Informace ke zpracování kapra najdete u receptu na přípravu smaženého vánočního kapra.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,873x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kapří hranolky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!