Kapří hranolky

Suroviny


2 kg kapra
sůl
3 stroužky česneku
sladká mletá paprika
hladká mouka na obalení
tuk na smažení

recept nemá fotografii

Postup


Očištěné a osušené porce kapřího masa nakrájíme na hranolky (trochu větší, než jsou ty bramborové). Česnek si oloupeme a prolisujeme, rozetřeme ho s paprikou a se solí a směsí potřeme porce kapra. Potom hranolky lehce obalíme v hladké mouce a smažíme je na rozehřátém tuku nebo ve fritovacím hrnci. Podáváme samozřejmě čerstvé, s bramborem, chlebem a zeleninovým salátem.
Poznámka:
Stejným způsobem lze upravovat tzv. kapří podkovy. Rybí maso v tomto případě nekrájíte na hranolky, ale nakrájíte si tenké podkůvky. Samozřejmě pro tuto úpravu musíte mít kapra vcelku, nikoliv jednotlivé poloviny. Informace ke zpracování kapra najdete u receptu na přípravu smaženého vánočního kapra.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,842x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapří hranolky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist