Kapří hranolky

Suroviny


2 kg kapra
sůl
3 stroužky česneku
sladká mletá paprika
hladká mouka na obalení
tuk na smažení

recept nemá fotografii

Postup


Očištěné a osušené porce kapřího masa nakrájíme na hranolky (trochu větší, než jsou ty bramborové). Česnek si oloupeme a prolisujeme, rozetřeme ho s paprikou a se solí a směsí potřeme porce kapra. Potom hranolky lehce obalíme v hladké mouce a smažíme je na rozehřátém tuku nebo ve fritovacím hrnci. Podáváme samozřejmě čerstvé, s bramborem, chlebem a zeleninovým salátem.
Poznámka:
Stejným způsobem lze upravovat tzv. kapří podkovy. Rybí maso v tomto případě nekrájíte na hranolky, ale nakrájíte si tenké podkůvky. Samozřejmě pro tuto úpravu musíte mít kapra vcelku, nikoliv jednotlivé poloviny. Informace ke zpracování kapra najdete u receptu na přípravu smaženého vánočního kapra.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,589x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapří hranolky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist