Pirožky z kynutého těsta
Suroviny
500 g hladké mouky
1 lžička soli
1 žloutek
2 lžíce rozehřátého másla
20 g droždí
1/2 lžičky cukru
mléko podle potřeby
tuk na smažení
mouka na vyválení těsta
Náplň:
1 lžíce tuku
1 malá cibule
1/4 kg vařeného masa
1 bílek
pepř
sůl
Postup
Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek, který necháme vykynout.na teplém místě . Do mouky přidáme špetku soli, vlijeme připravený kvásek, rozehřáté (vlahé) máslo, žloutek a přidáme tolik vlažného mléka, aby vzniklo tužší těsto. Necháme ho kynout a zatím si připravíme náplň. Vařené maso (mohou to být i zbytky pečeného masa) umeleme na masovém strojku. Na tuku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, pepř, sůl, bílek a dobře promícháme. Vykynuté těsto rozválíme na lehce pomoučené pracovní ploše na plát silný asi půl centimetru. Hrnečkem nebo větší formičkou z něj vykrájíme kolečka. Doprostřed každého dáme kupičku masové náplně, kolečko přehneme a okraje pevně stiskneme. Takto připravené pirožky necháme vykynout. Smažíme je ve fritovacím hrnci a podáváme se zeleninovým salátem.
Poznámka:
Náplň samozřejmě nemusí být masová, ale třeba i houbová (hříbky, hlíva ústřičná, žampiony).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,387x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pirožky z kynutého těsta
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!