Zajímavý chlebíček

Suroviny

30 g droždí
150 ml vlažné vody
350 g hladké mouky
půl lžíce soli
2 vejce
150 g tvrdého sýra
100 g šunky nebo šunkového salámu
4 lístky čerstvé šalvěje
2 lžíce olivového oleje

recept nemá fotografii

Postup

Droždí rozdrobíme a rozmícháme s trochou vlahé vody. Do odvážené mouky přimícháme sůl, uděláme do ní důlek a do něj nalijeme rozpuštěné droždí. Posypeme je trochou mouky a necháme ho chvíli, až se na jeho povrchu začnou dělat bublinky (asi 10 minut). Potom postupně přidáváme vlahou vodu, jedno vejce a olivový olej a zpracujeme těsto. Těsto musí být pěkně hladké, potom z něj vytvoříme bochánek, přikryjeme ho utěrkou a necháme ho kynout.
Sýr nakrájíme na malé kostičky (nebo nastrouháme na hrubém struhadle), šunku nebo šunkový salám na jemné proužky a šalvěj jemně nasekáme. Vše vmícháme do těsta a vytvoříme z něj podlouhlý bochánek, který přeneseme na tukem vytřený plech. Necháme ho však ještě asi 15 minut kynout. Potom smícháme druhé vejce se lžící vody a bochánek jím potřeme. Dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme asi 30 minut.
Vychladlý bochánek krájíme na tenké chlebíčky. Dají se podávat samostatně, ale vítané budou také jako příloha k jednoduchým salátům.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 993x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zajímavý chlebíček


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist