Cuketová hrníčková bábovka

Suroviny

2 až 2 1/2 hrnečku polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 hrneček krupicového cukru
1 vanilinový cukr
2 vejce
5 lžic oleje
1 hrneček nastrouhané cukety
1 hrneček mléka
1 lžíce kakaa
50 g nasekaných oříšků
moučkový cukr na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si odvážíme mouku a smícháme ji s práškem do pečiva. Přidáme krupicový a vanilinový cukr, žloutky, olej, mléko, kakao, nastrouhanou cuketu a oříšky. Dobře promícháme a přidáme tuhý sníh ušlehaný ze zbylých bílků. Formu na bábovku vymastíme, vysypeme hrubou moukou a naplníme těstem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (asi 200 stupňů). Upečenou a vychladlou bábovku pocukrujeme, nebo ji můžeme polít nějakou kupovanou polevou. Protože bábovka je na řezu tmavá, je zajímavé použití světlé polevy (třeba v kombinaci se zbytky tmavé polevy jako na obrázku).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,821x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5.33 (počet: 3) 5.33 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Cuketová hrníčková bábovka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist