Šípková marmeláda

Suroviny

čerstvě natrhané šípky přešlé prvními mrazíky
na 1 kg šípkového protlaku 500 až 600 g cukru

recept nemá fotografii

Postup

Šípky zbavíme stopek a okvětí, rozkrájíme na půlky, odstraníme chloupky a pecičky a zbývající dužinu dobře opereme. (Mimochodem je to hrozně piplavá práce, dá se vydržet snad jen u dobrého rozhlasového pořadu!) Vložíme ji v nízké vrstvě do širokého kastrolu, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Potom je prolisujeme. Vzniklý protlak odvážíme, podle množství protlaku si vypočítáme potřebné množství cukru. Protlak přivedeme k varu, přidáme cukr a vaříme, až je marmeláda přiměřeně hustá. Samozřejmě mícháme. Horkou marmeládu nalijeme do skleniček a uzavřeme je kovovými víčky.
Poznámka: Je to opsané z knížky o konzervování, vyzkoušené to nemám.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,920x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Šípková marmeláda


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist