Šípková marmeláda
Suroviny
čerstvě natrhané šípky přešlé prvními mrazíky
na 1 kg šípkového protlaku 500 až 600 g cukru

Postup
Šípky zbavíme stopek a okvětí, rozkrájíme na půlky, odstraníme chloupky a pecičky a zbývající dužinu dobře opereme. (Mimochodem je to hrozně piplavá práce, dá se vydržet snad jen u dobrého rozhlasového pořadu!) Vložíme ji v nízké vrstvě do širokého kastrolu, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Potom je prolisujeme. Vzniklý protlak odvážíme, podle množství protlaku si vypočítáme potřebné množství cukru. Protlak přivedeme k varu, přidáme cukr a vaříme, až je marmeláda přiměřeně hustá. Samozřejmě mícháme. Horkou marmeládu nalijeme do skleniček a uzavřeme je kovovými víčky.
Poznámka: Je to opsané z knížky o konzervování, vyzkoušené to nemám.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,126x
Zdroj: ceskahospodynka.cz

Komentáře receptu Šípková marmeláda
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!