Křehké preclíčky

Suroviny

250 g polohrubé mouky
50 g másla
70 g moučkového cukru
1 žloutek
7-8 lžic mléka
1/2 balíčku kypřícího prášku
Na obalení:
1 bílek
moučkový cukr
mák nebo jemně nakrájená ořechová jádra

recept nemá fotografii

Postup

Mouku smícháme s cukrem a kypřícím práškem, přidáme změklé nakrájené máslo a dobře promneme. Potom přidáme žloutek a mléko a vypracujeme tuhé těsto. Rozdělíme ho na kousky, z každého kousku vyválíme tyčinku, nařežeme z ní stejně dlouhé kousky a tvarujeme preclíčky. Upečeme je na vymaštěném plechu v troubě vyhřáté na 220 stupňů. Ještě vlahé preclíčky potřeme bílkem (mírně ho našleháme, aby neobsahoval kusy), obalíme v moučkovém cukru a posypeme mákem nebo sekanými ořechy. Dosušíme v mírně vyhřáté troubě.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,388x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Křehké preclíčky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist