Jatelinka
Suroviny
Na těsto:
300 g hladké mouky
40 g moučkového cukru
200 g másla
100 g mletých oříšků
2 žloutky
vanilkový cukr
Na ozdobení:
50 g celých lískových oříšků
Postup
Suroviny na těsto rukama zpracujeme a připravíme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme ho alespoň hodinu odpočinout. Potom z těsta vyvalujeme malé kuličky (velikost asi malého lískového ořechu), tři vždy spojíme k sobě a doprostřed dáme jeden lískový oříšek špičkou nahoru. V nouzi (jako na fotografii) lze použít k ozdobení i kousek vlašského ořechu nebo rozinku. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů.
Poznámka:
Ze stejného těsta lze dělat i vanilkové rohlíčky.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,756x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jatelinka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

