Jatelinka
Suroviny
Na těsto:
300 g hladké mouky
40 g moučkového cukru
200 g másla
100 g mletých oříšků
2 žloutky
vanilkový cukr
Na ozdobení:
50 g celých lískových oříšků

Postup
Suroviny na těsto rukama zpracujeme a připravíme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme ho alespoň hodinu odpočinout. Potom z těsta vyvalujeme malé kuličky (velikost asi malého lískového ořechu), tři vždy spojíme k sobě a doprostřed dáme jeden lískový oříšek špičkou nahoru. V nouzi (jako na fotografii) lze použít k ozdobení i kousek vlašského ořechu nebo rozinku. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů.
Poznámka:
Ze stejného těsta lze dělat i vanilkové rohlíčky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,424x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jatelinka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!