Jatelinka

Suroviny

Na těsto:
300 g hladké mouky
40 g moučkového cukru
200 g másla
100 g mletých oříšků
2 žloutky
vanilkový cukr
Na ozdobení:
50 g celých lískových oříšků

recept nemá fotografii

Postup

Suroviny na těsto rukama zpracujeme a připravíme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme ho alespoň hodinu odpočinout. Potom z těsta vyvalujeme malé kuličky (velikost asi malého lískového ořechu), tři vždy spojíme k sobě a doprostřed dáme jeden lískový oříšek špičkou nahoru. V nouzi (jako na fotografii) lze použít k ozdobení i kousek vlašského ořechu nebo rozinku. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů.
Poznámka:
Ze stejného těsta lze dělat i vanilkové rohlíčky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,387x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jatelinka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist