Telecí roláda plněná mletým masem
Suroviny
600 g ploché telecí pečeně, hrudí či plecka
sůl, pepř
200 g mletého masa
1 vejce
1 cibule
2 lžíce sekané petrželky
2 lžíce strouhanky
2 lžíce másla
250 ml vývaru
1/8 l smetany
1 lžička Solamylu
Postup
Telecí maso stejnoměrně rozklepeme na plát, osolíme a opepříme. Do mletého masa přidáme oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli, strouhanku, vejce, směs podle chuti osolíme a opepříme. Mletou směs rozprostřeme na plát telecího, srolujeme a omotáme nití. Roládu dáme na pekáč, potřeme máslem a dáme péct do horké trouby. Během pečení přeléváme vývarem. Upečenou roládu vyjmeme a dáme do tepla. Solamylu rozmícháme ve smetaně a přidáme k výpeku. Necháme ho přejít v arem a dochutíme.
Podáváme s vařenými bramborami, hráškem a mrkví podušenými na másle, k pití je vhodný lehký ryzlink. Roládu můžeme podávat i jako studený nářez.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,917x
Komentáře receptu Telecí roláda plněná mletým masem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!