Rozpíčky Káji Maříka
Suroviny
Těsto:
500 g hladké mouky
70 g tuku (máslo, hera)
250 ml mléka
20 g droždí
70 g cukru
špetka soli
1 vejce
Náplň:
povidla
vlašské ořechy
skořice
rozinky máčené v rumu
moučkový cukr a skořice na obalení

Postup
Ze surovin na těsto vypracujeme klasické kynuté sladké těsto. Droždí rozdrobíme do vlahého mléka smíchaného se lžičkou cukru a necháme vzejít. Tuk rozpustíme a necháme vychladnout. Odvážíme si hladkou mouku, přidáme do ní špetku soli, celé vejce, mléko se vzešlými kvasnicemi a vlahý tuk. Vařečkou vypracujeme hladké těsto a necháme ho přikryté utěrkou kynout. Zatím si připravíme náplň - ořechy nameleme, rozinky namočíme do rumu a švestková povidla v případě potřeby rozvaříme s trochou vody. Všechny suroviny na náplň promícháme. Z vykynutého těsta vyválíme placku a z ní vykrajujeme kolečka o průměru 10 cm. Na každé kolečko naneseme do středu náplň, kolečko přehneme a naplněný půlměsíček na okraji přitlačíme. Pečeme na plechu v troubě vyhřáté na 220 stupňů. Hotové rozpíčky obalujeme v cukru se skořicí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,897x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Rozpíčky Káji Maříka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!