Trojhránky

Suroviny

125 g vařených brambor
60 g másla
60 g cukru
1 vejce
250 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
1 lžička vanilkového cukru
1 lžička strouhané citrónové kůry
150 g povidel (švestkových, hruškových)
1 žloutek
2 lžíce mléka
2 lžíce hrubého cukru

recept nemá fotografii

Postup

Vychladlé a oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle. Spolu s máslem, cukrem, vejcem, moukou práškem do pečiva, vanilkovým cukrem, solí a citrónovou kůrou uhněteme hladké těsto, které uložíme na 30 minut do chladničky. Potom ho rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku 3 mm a z těsta vypichujeme kolečka o průměru 6 cm. Každé kolečko potřeme uprostřed povidly (měla by být hustá, aby při pečení nevytékala) - okraje v šíři 1 cm již nepotíráme.Kolečka zvedneme nahoru a nahoře stiskneme vždy tak, aby vznikl trojhránek. Přeneseme ho na plech. Připravené trojhránky potřeme žloutkem rozšlehaným v mléce, posypeme hrubým cukrem a pečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,183x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Trojhránky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist