Broskve se sněhovou čepičkou

Suroviny

850 ml zavařovaných broskví
80 g moučkového cukru
4 lžíce pomerančového či jiného sladkého likéru
1 lžička másla
2 bílky
menší špetka soli
20 g sekaných mandlí

recept nemá fotografii

Postup

V kastrolku svaříme 1 dl nálevu z kompotovaných broskví, likér a máslo - vaříme do zhoustnutí - hmota by měla být hustá asi jako med, aby nestékala z broskví. V této husté hmotě omočíme řeznou plochu broskve a položíme ji na alobal, plech či varnou misku tak, aby broskev byla řeznou plochou nahoru. Takto si připravíme všechny půlky broskví. Bílky osolíme a ušleháme do tuhého sněhu. Za stálého šlehání přidáváme postupně moučkový cukr. Ušlehaným sněhem zdobíme půlky broskví - děláme jim jakési čepičky. Ke zdobení lze použít lžíci nebo zdobící sáček s ozdobným nástavcem. Sněhový povrch posypeme mandlemi a dáme zapéct do horké trouby. Pečeme do doby, kdy začne sněhová směs slabě hnědnout (netrvá to příliš dlouho). Podáváme ještě teplé. Je to zajímavý zákusek pro děti i dospělé (ti si k tomuto zákusku mohou dát ještě kávu).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,667x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Broskve se sněhovou čepičkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist