Zapečené brambory se zelím a mletým masem
Suroviny
750 g brambor
500 g kysaného zelí
1 cibule
500 g mletého masa
sůl
pepř
1 vejce
4 lžíce mléka
2-4 stroužky česneku
tuk na vymazání pekáče

Postup
Zelí s nadrobno nakrájenou cibulí dusíme mírně podlité vodou asi 20 minut. Brambory ve slupce uvaříme, ale slijeme ještě předtím, než jsou zcela uvařené. Mleté maso promícháme s nakrájenou cibulí, rozetřeným česnekem, osolíme a opepříme. Pekáč vymažeme tukem (nejlépe máslem) a položíme vrstvu mletého masa. Na něj poklademe zelí a na zelí na plátky nakrájené oloupané předvařené brambory. Vrstvy můžeme střídat. Necháme zapéct v troubě asi 10 minut a potom vyjmeme, zalijeme vejcem rozmíchaným v mléce a dáme do trouby ke konečnému zapečení. Celkově zapékáme 30-40 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3,378x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zapečené brambory se zelím a mletým masem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!