Aljašská treska v pivním těstíčku
Suroviny
600 g aljašské tresky (mražené)
1 vejce
světlé pivo
60 g hladké mouky
citron
sůl
olej
Omáčka:
200 g majonézy
200 g zakysané smetany
60 g čerstvého kopru
citron
cukr
sůl
bílý pepř

Postup
Filety rozmrazíme, opláchneme, osušíme a po obou stranách osolíme. Pokapeme je citronovou šťávou. Z mouky, jednoho vejce a asi 3 lžic piva připravíme husté těstíčko. Filety v něm obalíme a prudce osmažíme v rozpáleném oleji. Podáváme se studenou koprovou omáčkou, kolečkem či měsíčkem citronu a obložené čerstvou zeleninou.
Příprava omáčky:
Všechny uvedené suroviny na omáčku promícháme (čerstvý kopr nasekáme) a omáčku necháme vychladit.
Poznámky:
Konečně jsem vyzkoušela a je to výborné. Místo omáčky (kopr u nás není oblíben) jsem doplnila pikantním zeleninovým salátem s červenými fazolemi (viz salát Dračí dech).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3,000x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Aljašská treska v pivním těstíčku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!