Carská nakládaná zelenina

Suroviny


5 kg větších červených paprik
2 květáky
2 celery s natí
1 kg mrkve
Marináda:
2,5 l vody
1,5 l octa
350 g mořské soli
500 g cukru
500 ml oleje
2 plné lžíce medu
5 g pálivé papriky
12 bobkových listů
8 kuliček nového koření

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme marinádu tak, že smícháme všechny uvedené suroviny a vaříme je 10 minut. Zeleninu očistíme a nakrájíme - můžeme využít i ozdobné krájení na kráječích zeleniny. Zeleninu rovnáme po vrstvách do sklenic - větších či menších zavařovacích, podle toho, jak předpokládáme jejich spotřebu. Zalijeme studeným nálevem, vlož0íme do zavařovacího hrnce a sterilujeme při 95 stupních 10 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,294x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Carská nakládaná zelenina


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist