Kachna na víně s olivami

Suroviny

4 porce kachny
2 stroužky česneku
1 lžíce sekané zelené petrželky
1 lžíce čerstvé sekané saturejky
1 lžíce čerstvého oregana
sůl
pepř
4 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 bobkový list
4 dl červeného vína
drůbeží vývar
5-6 lžic rajského protlaku
4 lžíce plněných oliv


recept nemá fotografii

Postup

Porce kachny omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a prolisujeme, nasekáme všechny zelené bylinky, osolíme, opepříme a utlučeme je v moždíři. Směs promícháme s olejem a potřeme jí porce kachny. Takto upravené porce necháme odležet nejméně 6 hodin v chladnu. Potom maso rychle opečeme ze všech stran, přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme vínem (kvalitním), přidáme bobkový list a zvolna dusíme za občasného podlévání drůbežím vývarem (připravíme si ho předem z drůbeží kostky). Před dokončením přidáme prolisovaná rajčata, povaříme a nakonec vmícháme nakrájené plněné olivy. Podáváme s uvařenými těstovinami nebo s drobnými bramborovými knedlíčky.
Poznámky:
Jde o jídlo pro slavnostnější příležitosti (kachna dnes není příliš levná záležitost), proto nešetřit na kvalitě vína. Trochu problémem může být sehnat čerstvé bylinky. Ale výsledek určitě stojí za to!

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,521x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna na víně s olivami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist