Vepřové řízky s ananasem

Suroviny

4 plátky z vepřové kýty
1 ananasový kompot - kolečka
1 lžička kari koření
100 ml sladké smetany
1 lžička škrobu
1 lžíce rumu
pepř
sůl
(čerstvá máta na ozdobení)

recept nemá fotografii

Postup

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a osmahneme na rozpáleném oleji. Potom ho podlijeme šťávou z ananasu, podusíme doměkka a zaprášíme kari kořením. Maso vyjmeme z pánve na nahřátý talíř a přikryjeme, abychom ho uchovali teplé. Do pánve přilijeme smetanu a rum, vmícháme škrob rozmíchaný ve zbytku ananasové šťávy, přilijeme, znovu promícháme a necháme projít varem. Touto omáčkou podlijeme naservírované řízky, na každý položíme kolečko ananasu a ozdobíme lístky máty (nebo kuličkou tmavého hroznového vína). Podáváme s rýží nebo s vařenými brambory.
Poznámka:Omáčka je rychlá a výborná. Jako příloha by se hodily možná spíše nějaké zajímavé těstoviny. Zkusím příště, až budu tento recept zkoušet znovu. Do té doby bude možná k dispozici i ta čerstvá máta.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,917x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové řízky s ananasem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist