Vepřové řízky s ananasem
Suroviny
4 plátky z vepřové kýty
1 ananasový kompot - kolečka
1 lžička kari koření
100 ml sladké smetany
1 lžička škrobu
1 lžíce rumu
pepř
sůl
(čerstvá máta na ozdobení)
Postup
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a osmahneme na rozpáleném oleji. Potom ho podlijeme šťávou z ananasu, podusíme doměkka a zaprášíme kari kořením. Maso vyjmeme z pánve na nahřátý talíř a přikryjeme, abychom ho uchovali teplé. Do pánve přilijeme smetanu a rum, vmícháme škrob rozmíchaný ve zbytku ananasové šťávy, přilijeme, znovu promícháme a necháme projít varem. Touto omáčkou podlijeme naservírované řízky, na každý položíme kolečko ananasu a ozdobíme lístky máty (nebo kuličkou tmavého hroznového vína). Podáváme s rýží nebo s vařenými brambory.
Poznámka:Omáčka je rychlá a výborná. Jako příloha by se hodily možná spíše nějaké zajímavé těstoviny. Zkusím příště, až budu tento recept zkoušet znovu. Do té doby bude možná k dispozici i ta čerstvá máta.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,917x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové řízky s ananasem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!