Vepřové řízky s ananasem

Suroviny

4 plátky z vepřové kýty
1 ananasový kompot - kolečka
1 lžička kari koření
100 ml sladké smetany
1 lžička škrobu
1 lžíce rumu
pepř
sůl
(čerstvá máta na ozdobení)

recept nemá fotografii

Postup

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a osmahneme na rozpáleném oleji. Potom ho podlijeme šťávou z ananasu, podusíme doměkka a zaprášíme kari kořením. Maso vyjmeme z pánve na nahřátý talíř a přikryjeme, abychom ho uchovali teplé. Do pánve přilijeme smetanu a rum, vmícháme škrob rozmíchaný ve zbytku ananasové šťávy, přilijeme, znovu promícháme a necháme projít varem. Touto omáčkou podlijeme naservírované řízky, na každý položíme kolečko ananasu a ozdobíme lístky máty (nebo kuličkou tmavého hroznového vína). Podáváme s rýží nebo s vařenými brambory.
Poznámka:Omáčka je rychlá a výborná. Jako příloha by se hodily možná spíše nějaké zajímavé těstoviny. Zkusím příště, až budu tento recept zkoušet znovu. Do té doby bude možná k dispozici i ta čerstvá máta.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,712x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové řízky s ananasem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist