Borůvkový koláč

Suroviny

500 g borůvek
200 g tuku
3 vejce
150 g jemného krupicového cukru
1 vanilkový cukr
75 g mletých mandlí
1/2 lžičky strouhané citrónové kůry
75 g zakysané smetany
200 g polohrubé mouky
1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
tuk a hrubá mouka na vymazání plechu

recept nemá fotografii

Postup

Změklý tuk, cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru ušleháme do lehké pěny, do které postupně zašleháváme celá vejce a zakysanou smetanu. Do směsi přidáme mleté mandle a mouku promíchanou s kypřícím práškem a vše opatrně promícháme. Kulatou formu o průměru 30 cm dobře vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou, troubu si rozpálíme na 190 až 200 stupňů. Těsto vlijeme do formy, rovnoměrně rozetřeme a posypeme zmrazenými borůvkami. Pečeme asi 25 až 30 minut dozlatava. Upečený koláč necháme na mřížce vychladnout. Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.
Poznámky:
Pokud nemáte právě v mrazáku borůvky z letního sběru, můžete použít jiné drobnější mražené, ale i čerstvé ovoce (rybíz, jahody, višně). Zmražené ovoce před pokládáním na koláč nerozmrazujte.
Nemáte-li mandle, lze zvýšit množství zakysané smetany až na 200 g. Je to úspornější varianta. Mandle jsou dnes drahé a využije se tak i zbývající smetana v kelímku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,534x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Borůvkový koláč


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist