Borůvkový koláč

Suroviny

500 g borůvek
200 g tuku
3 vejce
150 g jemného krupicového cukru
1 vanilkový cukr
75 g mletých mandlí
1/2 lžičky strouhané citrónové kůry
75 g zakysané smetany
200 g polohrubé mouky
1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
tuk a hrubá mouka na vymazání plechu

recept nemá fotografii

Postup

Změklý tuk, cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru ušleháme do lehké pěny, do které postupně zašleháváme celá vejce a zakysanou smetanu. Do směsi přidáme mleté mandle a mouku promíchanou s kypřícím práškem a vše opatrně promícháme. Kulatou formu o průměru 30 cm dobře vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou, troubu si rozpálíme na 190 až 200 stupňů. Těsto vlijeme do formy, rovnoměrně rozetřeme a posypeme zmrazenými borůvkami. Pečeme asi 25 až 30 minut dozlatava. Upečený koláč necháme na mřížce vychladnout. Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.
Poznámky:
Pokud nemáte právě v mrazáku borůvky z letního sběru, můžete použít jiné drobnější mražené, ale i čerstvé ovoce (rybíz, jahody, višně). Zmražené ovoce před pokládáním na koláč nerozmrazujte.
Nemáte-li mandle, lze zvýšit množství zakysané smetany až na 200 g. Je to úspornější varianta. Mandle jsou dnes drahé a využije se tak i zbývající smetana v kelímku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,702x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Borůvkový koláč


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist