Zajímavý zeleninový talíř

Suroviny

250 g celeru
200 g mraženého hrášku
800 g mražené baby karotky
muškátový květ
70 g rostlinného másla
špetka cukru
600 g vařených oloupaných brambor
sůl
bílý mletý pepř
olej na osmažení


recept nemá fotografii

Postup

Začínáme vařením brambor ve slupce - uvařené necháme vychladnout, oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Celer oloupeme, nakrájíme na plátky asi 7 mm silné a ty ještě na menší trojúhelníčky. V osolené vodě ho uvaříme do poloměkka. Poté přidáme mraženou karotku a hrášek (nerozmrazujeme, je propláchneme vodou). Přivedeme znovu do varu a společně vaříme asi dvě minuty. Potom vodu ze zeleniny zcedíme a zeleninu necháme okapat. Potom všechnu zeleninu společně podusíme na rozpuštěném másle, ochutíme ji špetkou muškátového květu, cukrem, solí a bílým pepřem. Čtvrtky brambor osmažíme na oleji dozlatova a přidáme k podušené zelenině a promícháme. Podáváme jako samostatný zeleninový chod. Je to chutné, zdravé, levné.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,309x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zajímavý zeleninový talíř


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist