Mexická polévka

Suroviny

200 g červených fazolí
černé houby (nebo sušené houby)
3 brambory
1 cibule
1 l vývaru s masové kostky
kmín
chilli koření
2 stroužky česneku
škrob
zelená petrželka
olej nebo trochu sádla


recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si uvaříme zvlášť fazole (nemusíme, pokud použijeme fazole sterilované). Brambory očistíme a nakrájíme na kousky. Použijeme-li sušené houby, povaříme je chvíli ve vodě a zcedíme. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a osmahneme dozlatova na trošce oleje (sádla). Přidáme nakrájené brambory, houby, zalijeme vývarem, přidáme chilli koření, kmín a vaříme tak dlouho, až se brambory téměř rozvaří. Potom přidáme fazole a společně ještě chvíli povaříme. Polévka by měla být dost hustá - pokud není, tak přidáme trochu škrobu rozmíchaného ve lžíci studené vody (a příště můžeme dát více brambor). Podáváme s chlebem.
Poznámka:
Polévka je to vydatná, může samozřejmě sloužit i jako samostatné jídlo.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,500x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mexická polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist