Křenové závitky

Suroviny

8 vepřových plátků
8 plátků šunky
1 menší pórek
asi 200 g hub (čerstvé, mražené)
50 g hladké mouky
křen
sůl
pepř
olej


recept nemá fotografii

Postup

Křen oloupeme a jemně nastrouháme - přesněji řečeno bude lépe, když na jeho strouhání použijeme elektrický krouhač. Křenu se potřeba dost - na jeden plátek počítáme s jednou lžící strouhaného křenu. Houby očistíme, nakrájíme a usmažíme na másle (můžeme pod ně přidat i malou cibulku). Vepřové plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a po jedné straně posypeme vydatně křenem (část křenu odložíme na posypání hotového závitku). Na to položíme plátek šunky, přidáme lžíci osmažených hub a posypeme jemně nakrájeným pórkem. Maso přeložíme a okraje sepneme kovovou jehlou. Samozřejmě co nelépe - "vnitřnosti" závitku by neměly vypadávat ven. Závitek obalíme v hladké mouce a na pánvi na rozpáleném oleji opečeme dozlatova. Závitky z pánve vyjmeme a výpek rozředíme trochou vody nebo vývaru a uděláme z něj světlou šťávu. Tou závitek na talíři polijeme, posypeme ho křenem a podáváme s bramborem.
Poznámky:
Místo vepřových plátků lze použít i plátky krůtích prsou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,315x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Křenové závitky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist