Králičí maso v marinádě

Suroviny

600 - 800 g králičího masa
6 žampionů
6 nakládaných cibulek
Na marinádu:
150 ml oleje
šťáva z jednoho citronu
1 lžíce medu
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička kari koření
3 stroužky česneku
1 lžička cukru
sůl
pepř



recept nemá fotografii

Postup

Králičí maso (případně kuřecí či krůtí) nakládáme do marinády zhruba den předtím, než ho chceme podávat. Lze použít jak maso s kostmi, tak i bez kostí. Rozdělíme ho však na menší díly, protože bude lépe vstřebávat marinádu a bude se také lépe servírovat. Dáme ho do kastrolu, ve kterém ho budeme péct. Přidáme oloupané a na plátky nakrájené žampiony a nakládané cibulky vcelku. Potom si připravíme marinádu smícháním výše uvedených surovin a nalijeme ji na maso. Kastrol přikryjeme a maso necháme marinovat do druhého dne. Hodinu před podáváním kastrol s masem dáme do trouby rozehřáté na 200 stupňů a vše upečeme. Podlévat se prakticky nemusí, stačí jen občas zkontrolovat, zda již maso není měkké. Podáváme s rýží, ale ve slavnostnější variantě i s hranolky. Ozdobíme čerstvou zeleninou.
Poznámky:
Cibulek a žampionů můžete dát i více, záleží na tom, jak vám chutnají a kolik jich máte k dispozici.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,976x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králičí maso v marinádě


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist