Kapr na paprice

Suroviny

1,5 kg kapra (bez hlavy)
sůl
100 g másla
50 g cibule
1/4 kávové lžičky papriky
1 rajče
4 lžíce vody
3/8 l zakysané smetany
šťáva z půlky citronu
3 zrnka tlučeného pepře
2 žloutky
20 g másla
zelená petrželka


recept nemá fotografii

Postup

Kapra očistíme, vykucháme, hlavu a vnitřnosti použijeme na polévku. Zbývající rybu rozřízneme na poloviny, vypereme, osušíme, nakrájíme na porce a osolíme. V kastrolu na rozehřátém másle osmažíme nakrájenou cibuli, přisypeme sladkou mletou papriku, nakrájené rajče, porce kapra a zalijeme trochu vodou. Dáme asi na 10 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů. Poté polijeme kapra zakysanou smetanou a necháme v troubě ještě 8 minut péct. Upečené porce kapra vyjmeme na mísu, omáčku procedíme (nebo rozmixujeme), přidáme do ní žloutky, citronovou šťávu, mletý bílý pepř, čerstvé máslo a trochu ji prohřejeme. Porci kapra na talíři polijeme omáčkou a podáváme ji s bramborami hustě posypanými nakrájenou zelenou petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,565x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapr na paprice


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist