Marinovaný kapr

Suroviny

5 porcí kapra (po 150 g)
sůl
1/8 l olivového oleje
1 l vinného octa
1 stroužek česneku
5 zrnek pepře
3 zrnka nového koření
2 hřebíčky
1 bobkový list
2 cibulky šalotky
citrónová kůra
1 malá kyselá okurka
Na podávání:
1 citron
3 lžíce olivového oleje




recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme zhruba stejné porce kapra, omyjeme je, osušíme, osolíme po obou stranách a necháme asi hodinu odležet v chladnu. Potom rybu znovu osušíme, potřeme ji olivovým olejem a rychle opečeme na pánvi na troše oleje do červena. Opečenou rybu předáme do nádoby, ve které ji budeme marinovat a necháme ji vychladnout. Zatím si připravíme marinádu - v hrnci povaříme dobrý vinný ocet, sůl, stroužek česneku v celku, celý pepř, nové koření, oloupané cibulky šalotky, kousek dobře omyté citronové kůry zbavený bílého vnitřku, hřebíček, bobkový list a ještě horkou marinádu nalijeme na kapra. Jakmile vše vychladne, přidáme ještě nakrájené kyselé okurky, nádobu přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na dva dny do chladničky. Třetí den lze kapra servírovat - podáváme ho ozdobeného kolečkem citronu a pokapaného olivovým olejem.


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,175x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Marinovaný kapr


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist