Kůzle po indicku

Suroviny

800 g kůzlečího masa
3 cibule
2 lžíce strouhaného kokosu
3 lžíce mletého máku
5 stroužků česneku
2 lžičky drceného koriandru
6 hřebíčků
1 lžička zázvoru
4 lžíce másla
šťáva z jednoho citronu
1 sklenička smetany
sůl
olej



recept nemá fotografii

Postup

Kůzlečí maso naporcujeme na větší kousky a necháme odležet (marinovat) v osolené smetaně. Zatím si nameleme mák, utlučeme nebo nameleme hřebíčky a koriandr, oloupeme cibule a česnek. Jednu z cibulí jemně nakrájíme, přidáme k ní mák, kokos, prolisovaný česnek, koriandr, hřebíčky a zázvor a vše utřeme na kašičku. Maso podusíme ve smetaně na mírném ohni. Až šťáva trochu vysmahne, přidáme připravenou kašičku z koření, promícháme a dusíme dál asi 5 minut. Potom přidáme máslo a dodusíme doměkka. Před podáváním nakrájíme dvě zbývající cibule na kolečka, osmahneme je dozlatova na oleji a poklademe je na připravené maso, které jsme předtím ještě vydatně zakapali citronovou šťávou. Podáváme s bramborem nebo s rýží.

Poznámka:
Prý jde obdobně zpracovat telecí, kuřecí či vepřové maso. Pro dobu velikonoční je to velmi zajímavá inspirace.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,748x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kůzle po indicku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist