Jehněčí kýta na rozmarýnu

Suroviny

jehněčí kýta s kostí (asi 1,5 kg)
3 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
1 snítka rozmarýnu
60 g másla
1-2 feferonky
zelená petrželka
200 ml bílého vína

recept nemá fotografii

Postup

Jehněčí kýtu odblaníme, opláchneme a osušíme.Stroužky česneku oloupeme a dva z nich nakrájíme na hranolky, kterými protkneme připravené maso. Kýtu osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Do pekáče dáme polovinu dávky másla, vložíme jehněčí kýtu, přidáme snítku rozmarýnu a trochu vody a dusíme přikryté v mírně vyhřáté troubě. Maso občas poléváme vypečenou šťávou a v případě potřeby podléváme vodou. Feferonky očistíme a jemně nasekáme, stejně tak petrželku a poslední stroužek česneku a vše prohřejeme ve zbývajícím másle, zalijeme šťávou z pečeného masa, bílým vínem a krátce podusíme. Z upečené kýty odstraníme rozmarýn, zvlášť připravenou šťávu nalijeme na maso nakrájené na porce a podáváme. Vhodnou přílohou je rýže a zeleninový salát.
Poznámka: Na obrázku je použita jako příloha brambory a také to jde. Nebojte se udělat dost šťávy na polévání masa na talíři, je výborná a pikantní.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,681x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jehněčí kýta na rozmarýnu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist