Jehněčí kýta na rozmarýnu

Suroviny

jehněčí kýta s kostí (asi 1,5 kg)
3 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
1 snítka rozmarýnu
60 g másla
1-2 feferonky
zelená petrželka
200 ml bílého vína

recept nemá fotografii

Postup

Jehněčí kýtu odblaníme, opláchneme a osušíme.Stroužky česneku oloupeme a dva z nich nakrájíme na hranolky, kterými protkneme připravené maso. Kýtu osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Do pekáče dáme polovinu dávky másla, vložíme jehněčí kýtu, přidáme snítku rozmarýnu a trochu vody a dusíme přikryté v mírně vyhřáté troubě. Maso občas poléváme vypečenou šťávou a v případě potřeby podléváme vodou. Feferonky očistíme a jemně nasekáme, stejně tak petrželku a poslední stroužek česneku a vše prohřejeme ve zbývajícím másle, zalijeme šťávou z pečeného masa, bílým vínem a krátce podusíme. Z upečené kýty odstraníme rozmarýn, zvlášť připravenou šťávu nalijeme na maso nakrájené na porce a podáváme. Vhodnou přílohou je rýže a zeleninový salát.
Poznámka: Na obrázku je použita jako příloha brambory a také to jde. Nebojte se udělat dost šťávy na polévání masa na talíři, je výborná a pikantní.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,924x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jehněčí kýta na rozmarýnu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist