Jehněčí kýta na rozmarýnu
Suroviny
jehněčí kýta s kostí (asi 1,5 kg)
3 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
1 snítka rozmarýnu
60 g másla
1-2 feferonky
zelená petrželka
200 ml bílého vína

Postup
Jehněčí kýtu odblaníme, opláchneme a osušíme.Stroužky česneku oloupeme a dva z nich nakrájíme na hranolky, kterými protkneme připravené maso. Kýtu osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Do pekáče dáme polovinu dávky másla, vložíme jehněčí kýtu, přidáme snítku rozmarýnu a trochu vody a dusíme přikryté v mírně vyhřáté troubě. Maso občas poléváme vypečenou šťávou a v případě potřeby podléváme vodou. Feferonky očistíme a jemně nasekáme, stejně tak petrželku a poslední stroužek česneku a vše prohřejeme ve zbývajícím másle, zalijeme šťávou z pečeného masa, bílým vínem a krátce podusíme. Z upečené kýty odstraníme rozmarýn, zvlášť připravenou šťávu nalijeme na maso nakrájené na porce a podáváme. Vhodnou přílohou je rýže a zeleninový salát.
Poznámka: Na obrázku je použita jako příloha brambory a také to jde. Nebojte se udělat dost šťávy na polévání masa na talíři, je výborná a pikantní.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,961x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jehněčí kýta na rozmarýnu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!