Sekaná z králíka

Suroviny

1 králičí předek
300 g tučného vepřového masa
3 žemle
mléko
sůl
50 g slaniny
1 vejce
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
20 g tuku
mletý pepř
tuk na vymaštění pekáče


recept nemá fotografii

Postup

Žemle nakrájíme na plátky a zvlhčíme mlékem. Králičí předek vykostíme, vepřové maso nakrájíme nahrubo. Obojí maso a část slaniny umeleme, nakonec umeleme také vymačkané žemle. Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dozlatova, přidáme ji k mletému masu současně se zbývající slaninou nakrájenou na kostičky, vejcem, pepřem a solí. Vše promícháme a zahustíme moukou. Opět dobře promícháme, rukama vytvoříme šišku, položíme ji do tukem vytřeného pekáče a pečeme. Při pečení poléváme šišku masa vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou podle potřeby. Hotovou sekanou vyjmeme z pekáče, necháme vychladnout a před podáváním nakrájíme na plátky. Podáváme třeba s bramborovým salátem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6,167x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6.00 (počet: 1) 6.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Sekaná z králíka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist