Sekaná z králíka
Suroviny
1 králičí předek
300 g tučného vepřového masa
3 žemle
mléko
sůl
50 g slaniny
1 vejce
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
20 g tuku
mletý pepř
tuk na vymaštění pekáče

Postup
Žemle nakrájíme na plátky a zvlhčíme mlékem. Králičí předek vykostíme, vepřové maso nakrájíme nahrubo. Obojí maso a část slaniny umeleme, nakonec umeleme také vymačkané žemle. Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dozlatova, přidáme ji k mletému masu současně se zbývající slaninou nakrájenou na kostičky, vejcem, pepřem a solí. Vše promícháme a zahustíme moukou. Opět dobře promícháme, rukama vytvoříme šišku, položíme ji do tukem vytřeného pekáče a pečeme. Při pečení poléváme šišku masa vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou podle potřeby. Hotovou sekanou vyjmeme z pekáče, necháme vychladnout a před podáváním nakrájíme na plátky. Podáváme třeba s bramborovým salátem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 6,989x
Zdroj: ceskahospodynka.cz

Komentáře receptu Sekaná z králíka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!