Ořechový chlebíček (bábovka)

Suroviny

125 g másla
180 g cukru krupice
2 lžíce oleje
1 vanilkový cukr
3 vajíčka
100 g strouhaných vlašských ořechů
250 g polohrubé mouky
250 ml vlahého mléka
1 prášek do pečiva



recept nemá fotografii

Postup

Změklé máslo utřeme s cukrem, dvěma lžícemi oleje a třemi žloutky. Třeme poctivě, až se cukr rozpustí a vznikne téměř napěněná hmota. Potom přimícháme strouhané vlašské ořechy (strouhané jsou lepší než mleté, lépe vynikne jejich chuť) a společně promícháme. Do odvážené polohrubé mouky přimícháme prášek do pečiva, přidáme utřenou hmotu a přimícháme vlahé (nikoliv studené) mléko. Nakonec lehce zamícháme sníh ze tří bílků. Vznikne poměrně hustá hmota, kterou naplníme do bábovky, do formy na biskupský chlebíček nebo i do jiné oblíbené formy. Formu je třeba nejdříve vymazat tukem a vysypat hrubou moukou. Vložíme do trouby zahřáté na 180 stupňů a pečeme zhruba 40 minut. Před podáváním stačí pocukrovat povrch, ale můžeme také lehce přizdobit šlehačkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,310x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ořechový chlebíček (bábovka)


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist