Jehněčí hřbet na česneku
Suroviny
800 g jehněčího hřbetu
60 g cibule
sůl
20 g česneku
12 g hladké mouky
40 g sádla
Postup
Jehněčí maso dobře omyjeme, odblaníme, částečně odstraníme lůj a osušíme. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a touto česnekovou směsí potřeme ze všech stran maso. Na rozehřátém sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a maso na ní prudce opečeme. Maso podlijeme vodou a v troubě vyhřáté na 190 stupňů upečeme doměkka. Při pečení občas kontrolujeme, maso poléváme vypečenou šťávou a případně podlijeme teplou vodou. Měkké maso vyjmeme na nahřátou mísu, šťávu částečně vysmahneme a zapráíme moukou. Dobře provaříme, hotovou omáčku přecedíme a podle chuti dosolíme. Maso nakrájíme a přelijeme omáčkou. Podáváme se špenátem a bramborovými knedlíky nebo s noky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,352x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jehněčí hřbet na česneku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!