Vývar se žampionovým svítkem

Suroviny

300 g hovězích kostí
2 l vody
sůl
celý pepř
100 g kořenové zeleniny
1 menší cibule
zelená petrželka
Na svítek:
1 menší cibule
2 vejce
50 g másla
sůl
mletý pepř
70 g polohrubé mouky
60 g žampionů
1 lžička sekané petrželky



recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si z kostí připravíme vývar, osolíme jej, přidáme několik kapek octa, koření, sůl a cibuli a asi 15 minut před koncem varu vložíme očištěnou a na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu. Mezitím si přichystáme žampionový svítek. Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme očištěné plátky žampionů, krátce orestujeme, opepříme a necháme vychladnout. Z bílků si ušleháme tuhý sníh. Žloutky rozšleháme, přidáme sníh, osolíme a lehce vmícháme mouku. Přidáme orestované žampiony a posekanou zelenou petrželku. Hmotu nalijeme do formy vytřené tukem a vysypané moukou a upečeme dorůžova. Necháme vychladnout. Vývar přecedíme, dochutíme a vložíme do něj zpět kořenovou zeleninu a drobné tvary vykrájené z vychladlého svítku.
Poznámky:
Svítek se dobře peče ve větší formě (stačí menší koláčová), neměl by být příliš vysoký. S polévkou je trochu více práce, takže půjde spíše o polévku sváteční.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,792x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vývar se žampionovým svítkem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist