Vývar se žampionovým svítkem
Suroviny
300 g hovězích kostí
2 l vody
sůl
celý pepř
100 g kořenové zeleniny
1 menší cibule
zelená petrželka
Na svítek:
1 menší cibule
2 vejce
50 g másla
sůl
mletý pepř
70 g polohrubé mouky
60 g žampionů
1 lžička sekané petrželky
Postup
Nejdříve si z kostí připravíme vývar, osolíme jej, přidáme několik kapek octa, koření, sůl a cibuli a asi 15 minut před koncem varu vložíme očištěnou a na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu. Mezitím si přichystáme žampionový svítek. Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme očištěné plátky žampionů, krátce orestujeme, opepříme a necháme vychladnout. Z bílků si ušleháme tuhý sníh. Žloutky rozšleháme, přidáme sníh, osolíme a lehce vmícháme mouku. Přidáme orestované žampiony a posekanou zelenou petrželku. Hmotu nalijeme do formy vytřené tukem a vysypané moukou a upečeme dorůžova. Necháme vychladnout. Vývar přecedíme, dochutíme a vložíme do něj zpět kořenovou zeleninu a drobné tvary vykrájené z vychladlého svítku.
Poznámky:
Svítek se dobře peče ve větší formě (stačí menší koláčová), neměl by být příliš vysoký. S polévkou je trochu více práce, takže půjde spíše o polévku sváteční.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,999x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vývar se žampionovým svítkem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!